Podlahy do ložnice: Dobré ráno s dřevěnou podlahou

Publikováno

20. Dubna 2016

Čas čtení

2- 3 minuty

Sdílet:

Jaké je podle vás ráno vstát z postele a bosou nohou se dotknout dřevěné podlahy? My jsme to vyzkoušeli, a je to skvělé. Ruku na srdce, ač jsou imitace dřevěných podlah technologicky a vzhledově dokonalejší, vůni a jeho strukturu nedokážou nikdy napodobit.

Fotogalerie: zdroj pergo.com

Široké barevné spektrum

Není problém tento typ podlah zvolit v různých provedeních (masivní a vrstvené) a barevných spektrech včetně podlah ryze přírodních světlých anebo tmavých odstínů. Barva může být ryze přírodní v odstínu konkrétního typu dřeva. Klidně si ale můžete vybrat i odstíny, jež jsou řešeny za pomocí kvalitního laku, oleje nebo mořidla. Nyní se blíže podíváme na jednotlivá provedení.

Luxus, elegance, kvalita

Masivní podlahy jsou vyrobeny z jednoho kusu materiálu a jsou vzhledově jedinečné. Lze je mnohokrát přebrušovat, opravovat i lakovat. Jsou symbolem luxusu, elegance a kvality. Masivní dřevěné  nebývají povrchově upraveny, samotná úprava se provádí až po pokládce. Kvalitní povrchová úprava zaručí dřevěné podlaze dostatečnou tvrdost a také se lépe udržuje v čistotě. Mezi nejčastěji používané dřeviny k výrobě podlah patří dub, buk, jasan, olše, ořech a mnohé další. Masivní podlahy jsou náročnější na údržbu a jsou méně odolné při změně teplot a vlhkosti v místnosti.

Fotogalerie: zdroj pergo.com

Stabilní tvar a vysoká odolnost

Vícevrstvé jsou o něco stabilnější než podlahy z masivního dřeva a také jsou odolné proti prohýbání a praskání. Vícevrstvou podlahu tvoří dvě nebo tři dřevěné vrstvy, které se vyrábějí střídavým lepením vrstev v podélném a příčném směru. Tato propracovaná technologie zaručuje stabilní tvar podlahy a také odolnost proti kolísání teplot a vlhkosti v obytném prostoru.

Teplo od nohou

Jestliže chcete pod podlahu kvalitní podlahové vytápění, pak klidně můžete. Jestliže zvolíte vrstvené dřevěné podlahy, určitě se nemusíte obávat toho, že by nebylo možno pod ně podlahové vytápění umístit.

Oživení kusovým kobercem

Jestliže se rozhodnete pro oživení dřevěné podlahy, pak zcela jistě můžete zvolit . Ty umí vytvořit dokonalý kontrast a podlahová plocha bude díky tomu dostatečně pestrá. Kusové koberce lze sehnat v rozličných tvarových a i barevných variacích. Moc hezky vypadají například ručně tkané kusové koberce.

Montáž

Základem kvalitní dřevěné podlahy je především dobře připravený podklad a samozřejmě také její správná montáž. Dřevěné podlahy se nejčastěji celoplošně lepí k podkladu, ale zvolit si můžete i pokládku plovoucím způsobem.

Dřevěné podlahy vydrží po celé generace, ovšem jen za předpokladu správné údržby. Kvalitu a také životnost ovlivňuje teplota a vlhkost v místnosti. Proto je velice důležité dostatečně větrat a udržovat teplotu okolo 20 stupňů celsia. Při čistění můžeme také používat speciální přípravky na údržbu dřevěné podlahy.

Kvalitní dřevěné podlahy jedině od společnosti Barkotex!

Sháníte-li kvalitní dřevěné podlahy v akci za výprodejové ceny, doporučujeme společnost Barkotex, jejich skladový areál v Hradci Králové nabízí outletové dřevěné podlahy za velmi dobré ceny, internetovou prezentaci této společnosti naleznete .

Fotogalerie: zdroj pergo.com

Sdílet:

Novinky do Vaší schránky

Nechte si posílat novinky o krásné ložnici.

Mohlo by vás také zajímat

  |   29. Prosince 2016   |  

Hledáte ideální podlahu do ložnice? Vyzkoušejte vinylovou!

Ložnice je místem odpočinku, relaxace a trávíme zde podstatnou část dne. Investice do je..

Číst více

  |   26. Května 2016   |  

Vybíráme koberec do ložnice

I když dnes na žebříčku oblíbenosti vedou spíše laminátové či dřevěné podlahy, zejména p..

Číst více