Luxusní povlečení Curt Bauer - zcela výjimečný luxus

Publikováno

27. Května 2016

Čas čtení

2- 3 minuty

Sdílet:

Luxus, styl, ale i nadstandartní kvalita, to je ložní povlečení německé značky Curt Bauer, které si zamilovali nejen fanoušci zdravého a vydatného spánku, ale i bytoví designeři, kteří oceňují především pestrost vzorů, vytříbený vkus a jedinečný design.

Ložní prádlo prvotřídní kvality

Společnost Curt Bauer se orientuje především na kvalitu, proto v jejím sortimentu nenajdete jediné povlečení, které by vás zklamalo svou nízkou životností, nebo nepříjemným materiálem. Rovněž design zde uspokojí každého, i toho nejnáročnějšího zákazníka. Každoročně jsou připravovány nové kolekce, dle aktuálního období. Pokud tedy máte v plánu rozzářit svou ložnici jarními barvami a motivy, máte právě teď šanci pomocí luxusního povlečení Curt Bauer.

Curt Bauer znamená luxusní spaní

Spánkem strávíme velkou část života, a proto bychom na vybavení postele neměli zbytečně šetřit. Kdo někdy zkusil, jak příjemné je spát v hedvábí, damašku nebo pravém saténu, nebude už chtít nic obyčejného. Jaké materiály vám tedy Curt Bauer nabízí? Vybrat si můžete hedvábí, bavlnu a len. Konkrétně egyptskou Mako bavlnu v kombinaci s brokátem a damaškem, čistý bavlněný damašek, bavlněný Mako satén, jednobarevný bavlněný Mako satén UNI, bavlněný Mako jersey či povlečení z čistého hedvábí nebo lnu. Všechny tyto příze jsou velmi jemné a mnoho z nich nevyžaduje žehlení. Některé příze navíc prochází procesem mercerace. Následkem tohoto procesu jsou pak mercerované výrobky pevnější, lesklejší a stálobarevnější.

 

Vyberete si povlečení do ložnice i do dětského pokoje, nabídka je opravdu velmi široká a zajímavá. Luxusní materiály vám pomohou k příjemnému a osvěžujícímu spánku.

Výjimečné materiály

Mako satén – neznamená 100% polyester, který klouže, elektrizuje a zadrhává. Naopak, jedná se o hustě tkanou tkaninu z egyptské Mako bavlny. Mako satén poznáte podle hladkého lesklého povrchu, který vám bude připomínat hedvábí, a to díky procesu mercerace.

 

Mako Jersey – rovná se žádné žehlení. Je odolný, jemný, hladký, elastický a nemačkavý. Povrch má hladký nebo lehce členitý. V některých případech se jedná o oboulícní úplet. Jersey povlečení má rub a líc. Vyrábí se v nepřeberném množství motivů a vzorů.

 

Mako damašek – příjemný na omak, prudce elegantní vzhled. Jedná se o tradiční obchodní označení tkaniny, která je jednobarevná, přesto vzorovaná. Typické pro tento materiál je tradiční použití na ložní prádlo, ubrusy, oděvy nebo různé dekorace. Vyrábí se především z bavlny, ale také ze lnu nebo hedvábí.

Slovníček pojmů

MAKO – BAVLNA – Označení pro bavlnu, která pochází z horního Egypta. Délka jejího vlákna je 30 až 34 mm. Je to základní materiál, ze kterého se vyrábí další bavlnářské tkaniny a pleteniny.

 

MERCERACE – Díky tomuto způsobu úpravy bavlněných textilií, jsou výrobky jemné na dotek a lesklé jako hedvábí. Navíc jsou pevnější a mají vyšší afinitu k barvám.

 

LEN ELEMENTÁRNÍ PŘÍRODNÍ – Materiál pevnější než bavlna, ale za to mnohem mačkavější. Výrobky ze lnu jsou studené na dotek, ale lidskou kůži spolehlivě zahřejí.

 

 

Luxusní povlečení Bauer můžete zakoupit na www.stellaateliers.cz.

Sdílet:

Novinky do Vaší schránky

Nechte si posílat novinky o krásné ložnici.

Mohlo by vás také zajímat

Matrace   |   29. Prosince 2023   |  KrásnáLožnice

Matrace a rošt jsou základem pro zdravý spánek

Matrace a rošt jsou základem pro zdravý spánek
Spánkem strávíme přibližně jednu t..

Číst více

Osvětlení   |   29. Prosince 2023   |  KrásnáLožnice

Jak vybrat ideální osvětlení pro vaši ložnici

Jak vybrat ideální osvětlení pro vaši ložnici  
Přestože ložnice slouží primárně ..

Číst více

Povlečení   |   29. Prosince 2023   |  KrásnáLožnice

Dokonalý vánoční dárek pro vaše blízké - jak vybrat vhodné luxusní povlečení, které si zamilují?

Dokonalý vánoční dárek pro vaše blízké - jak vybrat vhodné luxusní povlečení, které si z..

Číst více

O spánku   |   29. Prosince 2023   |  KrásnáLožnice

5 tipů, díky kterým bude vaše ložnice útulnější, než kdy dříve

5 tipů, díky kterým bude vaše ložnice útulnější, než kdy dříve
Ložnice je místo, ..

Číst více

Povlečení   |   20. Června 2022   |  Miroslav Bahenský

Luxusní povlečení z pleteniny má řadu výhod, víte o nich?

Bavlněné povlečení může být vyrobeno z tkanin nebo z pletenin. Znáte výhody pleteniny? J..

Číst více

Povlečení   |   09. Května 2022   |  Miroslav Bahenský

Trendy v povlečení pro moderní ložnice

Ložnice je místo, kde trávíme skoro 1/3 dne. Je důležité, aby nám v ní bylo příjemně, do..

Číst více